woensdag 19 september 2012

Het huisje waar mijn oma geboren is

 Dit was het huisje waar mijn oma geboren is .Deze foto's zijn in 1975 gemaakt Jammer genoeg staat het er nu niet meer Het was een heel oud huisje en mijn oma is er in geboren in het jaar 1901
Het is gek maar het trekt mij .En ik zou heel graag de geschiedenis er van willen weten .Gedeeltelijk weet ik het  maar niet alles .En ik ben er heel nieuwschierig naar.Het huisje heeft gestaan Ongeleg 18 Marijenkampen
Steenwijkerwold In 1867 is de eigenaar van de bouw grond Harm Kuiper .De over over grootvader van mijn oma. Omdat in het kadaster staat: 1876 bouwland Ten Holten.En in 1875 is het huis en erf eigendom van  Dirk Kuiper .De  over grootvader van mijn oma .En in 1909 is het verkocht door Dirk Kuiper (Oom van mijn oma) aan Hendrik Franciscus de Vries  voor 21 gulden. En verder weet ik niet .Maar ben er wel heeeeel nieuwschierig naar.             Ja en hoe kom ik daar nu achter.                                                                                                                     Was ik in 1975 toen het leeg stond er maar na toe gegaan zodat ik er toen in kon kijken .Ik had graag gezien hoe het er van binnen uit zag, hoe ze er geleefd hebben vroeger.
maar gelukkig heeft mijn oma mij er nog een paar herinneringen over kunnen vertellen.

3 opmerkingen:

 1. Hallo Marianne, heb je het al eens geprobeerd in het streekarchief van jullie provincie of gemeente? Daar kunnen ze je vast verder helpen.

  Vriendelijke groet,
  Annemie Rook :-)
  amarook@xs4all.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marianne,

  Hier in het archief zijn alle vergunningen te vinden van verbouwingen.
  Ook in ander archieven moeten die te vinden zijn.
  Je hebt informatie van het kadaster dus je kunt beslagen ten ijs komen als je naar jullie streekarchief gaat.Veel succes in ieder geval met je zoektocht!
  Met vriendelijke groet, Marianne de Hoogh
  ghoogh@westbrabant.net

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij staat het huisje er gewoon nog en zelfs te koop.
  https://jumba.nl/Marijenkampen/Ongeleg/18

  BeantwoordenVerwijderen